Изданието на Войната, която промени Рондо“ от украинските автори Романа Романишин

...
Изданието на Войната, която промени Рондо“ от украинските автори Романа Романишин
Коментари Харесай

Украински автори пишат за надеждата през история за войната


Изданието на „ Войната, която промени Рондо “  от украинските създатели Романа Романишин и Андрий Лесив идва в миг, в който сходни книги са по-нужни от всеки път.

„ Предназначена е за деца над 4 години , само че като всяка книга с обръщение , тя може да се чете с интерес и да е еднообразно потребна за хора от всякаква възраст “, означи пред Радио София редакторът Виктория Иванова . – „ Много родители се чудноват по какъв начин да обяснят протичащото се в Украйна. Книгата предизвика началото точно на подобен диалог. “

В описаната история дребните читатели намират отговори на безспирния поток от въпроси, предизвикани от действителността, в която живеем през днешния ден. А техните родители откриват вяра, че светлината побеждава мрака освен в приказките.
Книга за силата на духа, за белезите, които непроменяемо остават след огромното зло, само че и за шанса да съградим живота си още веднъж, стига да сме дружно. 

„ Войната, която промени Рондо “ към този момент е преведена на френски, испански, британски.Отличена е с редица интернационалните самопризнания, измежду които: премия Bologna Ragazzi Award 2015 и премия Litakcent 2015. Включена е в влиятелния азбучник White Ravens 2015 и е определена за  най-хубава илюстрирана книга на 2021 г. според Kirkus и интернационална книга на 2022 година съгласно USBBY – Съвета на Съединени американски щати за книги за младежи.

Българското издание е обвързано с благотворителна идея.  Издателството („ Софтпрес “) подарява всички доходи от книгата на Български червен кръст в помощ на потърпевшите от войната в Украйна.
Чуйте диалога на Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР